Facebook voor Beginners

Wat is Facebook

Facebook is een sociaal netwerk website waarbij gebruikers netwerk organisaties in stad, universiteit, werk (bedrijf) en regio in contact kunnen komen met mensen uit diezelfde organisatie. Op deze manier kan je dus makkelijk je vrienden, collega's of netwerkcontacten vinden op Facebook en toevoegen als vriend zodat je verder met deze mensen in contact kan komen en hun berichten kan versturen.

 

De kracht van Facebook is dat dit social media-kanaal alles onder één dak heeft. Je kunt onder andere kortere berichten en aandacht delen (de zogenaamde prikbordberichtjes)  net zoals bij Twitter, maar ook (langere) teksten, video’s, foto’s en links naar andere sites. Dit allemaal kan zowel publiekelijk als privé gecommuniceerd worden.

 

Aan de slag

Op www.facebook.com kun je jezelf registeren door je voornaam, achternaam, e-mailadres, wachtwoord, geslacht en geboortedatum in te vullen. Als je ingelogd bent zie je de startpagina van je account, in het midden kan je mensen zoeken en je profiel bekijken, aan de rechterkant kan je vriendschapsverzoeken zien en in contact komen met mensen. De balk bovenaan geeft verschillende menu's weer die je kan bekijken.

 

Hoeveel gebruikers heeft Facebook?

Er zijn op Facebook al meer dan 750 miljoen gebruikers actief.

 

Tips voor Facebook

1.       Begin eerst met zelf Facebook te gebruiken om het gebruik en de verschillende mogelijkheden te leren kennen;

2.       Facebook biedt veel verschillende opties om bepaalde informatie geheel of gedeeltelijk af te schermen. Het is verstandig om je hier  verder in te verdiepen;

3.       Scheid strikt het privé gebruik van de professionele toepassing om onaangename verrassingen te vermijden;

4.       Stel een duidelijk gebruikersplan op en bepaal de soort informatie, de middelen en de frequentie waarmee je er gebruik van maakt;

5.       Communiceer je strategie duidelijk naar medewerkers en klanten bij de start;

6.       Benut zoveel mogelijk (liefst alle) mogelijkheden dat je sociaal netwerkprofiel je biedt.

 

Ga terug naar overzicht »